Cum ar sa ai o lume fara invidie, fara dulcile barfe la cafea, fara sa te intereseze catusi de putin viata altora si sa poti sa creezi un plus din fiecare zi pe care o ai?  Ai spune ca nu vorbesc de Romania. Mai in gluma, mai in serios, oriunde in lume este la fel.

Sa ne imaginam un pic. Aplicati urmatoarele idei asupra propriei persoane:

Cum ar fi sa percepi ce este mai frumos in viata, sa apreciezi timpul ca te invata lucruri noi, ca experintele neplacute  te intareasc si poti sa ajungi sa crezi in oameni, dar sa poti sa nu ii pui pe toti in aceeasi oala? Sa nu le ceri niciodata sa iti onoreze asteptarile tale. Sa fii sigur ca alegerile tale raman constante sub marca proprie, fara cai influentate puternic din exterior. Sa fii aceeasi persoana in timp, doar analiza lucrurilor sa fie diferita. Ce ar fi si mai placut? Sa vezi ca oamenii gresesc, sa te astepti la greseala lor, sa nu ii judeci, ci doar sa ii selectezi cand consideri ca este cazul. Nu ai cum, sa stii adevarul niciodata, oricat de mult stai si intrebi din colt in colt. Cum ar fi sa iti canalizezi fortele catre ceva mai creativ?

Impresionant as putea spune si extrem de greu de realizat. Ai reusit sa te vezi pe tine actionand conform randurilor de mai sus?

Daca raspunsul este ‘da’, inseamna ca iti doresti si esti pregatit. O lume de Zen intr-un glob de cristal este aproape imposibil de atins. Asta ar insemna, sa fii mereu pregatit atat de intamplari bune cat si rele, sa ai incredere in fortele tale, sa fii in permanent conectat cu sinele tau interior, cu o subconstienta evidenta a asteptarilor persoanale de la viata.

A te conecta cu sinele inseamna a te accepta asa cum esti, a te respecta pe tine ca om si actiuni. Orice om cauta echilibru, acel egal intre trecut, prezent si viitor sub forma acceptarii, constientizarii si indreptarea energiei pozitive catre lucrurile care conteaza. Daca intelegi ca lumea ta nu se rezuma fix la anumite intamplari sau idei care te macina pe moment, ca ele nu sunt definitia ta ca persoana si ca poti sa iti mentii starea de relax, atunci tu ca persoana esti deja in castig. Sa fim mai Zen! Viata este mult mai simpla, noi suntem singurii care o complicam.