Intr-o lume in care exista mai mult de 200.000 de chimicale pe piata, detoxifierea organismului ar trebui sa devina o obisnuinta in viata noastra si sa facem acest lucru de minim 2 ori pe an. Din mecanismele naturale ale corpului nostru care pentru detoxifiere numaram : colonul, plămânii, ficatul, rinichii si pielea.

„Fiecare ţesut din organism este hrănit de sânge, care la rândul său este alimentat de intestin. Când intestinul este murdar şi sângele este murdar şi astfel şi restul organelor şi ţesuturilor… Invariabil, intestinul este acela de care trebuie avută grijă înainte ca efectiv boala să apară.“ Dr. Bernard Jensen − Curăţirea ţesuturilor prin îngrijirea intestinelor (Tissue Cleansing Through Bowel Management)

        Argila este o roca sedimentara, ea vine din pamant si poate fi intrebuintata pe cale interna si externa. De obicei este folosita pe cale externa in tratamentele cosmetice. . Oamenii de ştiinţă au dovedit că energia argilei şi energia celulei umane produc lungimi de undă similare, dacă nu chiar identice si asta inseamna ca este un purificator puternic pentru organismul nostru. Impiedică proliferarea microbilor sau a bacteriilor patogene, captează, drenează, apoi elimină impuritațile din țesuturi, sânge sau limfă. Exista mai multe tipuri de argila, dar cea indicata in cura cu argila pentru detoxifiere este argila albastra. Se poate gasi la orice plafar din tara si nu este scumpa.

        Cura cu argila pentru detoxifiere se face pe parcursul a 3 luni cu minim 2 saptamani pauza. O lingurita de argila albastra intr-o cana cu apa sau pahar transperent. Se lasa de seara in apa si se bea dimineata pe stomacul gol. Atentie sa nu beti si praful ce va ramane la fundul paharului.  Poti sa pregatesti apa imediat inainte sa bei, dar trebuie lasata macar 1 minut sa se dizolve bine particulele grunjoase. Maxim 3 cani pe zi si toate inainte de masa. Mai exista varianta ca intr-un litru de apa sa adaugi 4 linguri de argila si sa le lasi intr-un loc insorit pentru 24 de h. Oricare ar fi varianta de a o pregati, ea isi pastreaza mineralele in apa si are aceleasi efect terapeutic.Important este sa se evite vasele din metal. Foloseste lut sau lemn.

        Recomand aceasta cura deoarece nu exista contraindicatii. Ajuta la intarirea sistemului imunitar, o buna functionare a colonului, combate constipatia, ajuta detoxifierea ficatului, digestia si alcalinizeaza organismul.