Cea mai falsa teorie existenta este ideea ca nu ar trebui sa ai asteptari mari de la viata, ca o sa fii dezamagit. Expresia folosita este menita sa te concentreze pe prezent, sa fii realist si sa poti sa gandesti clar, dar a devenit folosita in sensul peiorativ.

      In primul rand se confunda asteptarile de la viata care tin de propria persoana cu asteptarile pe care le avem fata de anumite persoane. Din fericire viata nu se rezuma doar la X sau Y. Viata este a acelei persoane care isi pune aceasta intrebare.

Evenimentele care ne-au adus in stadiul actual sunt suma actiunilor si a deciziilor noastre. Daca cumva ai avut alte asteptari de la tine, afla ca pe undeva pe drum ti-ai distribuit incorect atentia si energia. Fiecare persoana a auzit pe cineva spunand ca si-ar fi dorit o altfel de viata, dar din pacate nu a fost sa fie asa.

Inainte sa actionam ne facem un plan, actionam conform planului si incercam sa atingem asteptarile. Dar cum iti faci acest plan? Subconstientul actioneaza in raport cu experientele anterioare si drumurile pe care am fost, intervine planul emotional cu selectarea momentelor care au creat un impact pozitiv in viata noastra si dorintele cumulate pana in prezent. Tendinta noastra este sa selectam din start momentul in care a existat cel mai placut sentiment de multumire si ne indreptam direct acolo cautand confort.

Asteptarile care dezamagesc? Este imposibil sa fii dezamagit daca ai facut si incercat tot ce tine de tine, daca ai invatat din experienta si ai reusit macar sa parcurgi jumatate de drum. Mentinerea idealismului intr-o viata in rutina este unul din cele mai grele lucruri.

Ce sa eviti cand vrei sa iti atingi asteptarile:

  • Exista si riscul sa vanezi vise si sa nu te apuci de nici unul, sa stai la cafele sa faci planuri, sa obosesti de atata gandit si atunci cand vine vremea sa le pui in practica, iti dai seama ca este foarte departe de confortul tau, le abandonezi si spui ca este imposibil.
  • Cand vrei sa te ridici, sa iti valorifici calitatile, pentru a atinge asteptarile mult visate, incearca sa nu te ridici calcand special pe asteptarile altora, abuzand sau folosind negativul pentru a te valorifica pe tine pozitiv. Acest lucru se practica si este la moda oriunde in lume. O sa reusesti doar sa atingi un singur punct din asteptarile vietii tale, punct care se va sterge cu timpul si odata cu el si restul asteptarilor tale. Ai investit prea mult timp in negativitate ca sa mai gasesti ceva pozitiv.
  • Ai o idee, un mod de viata anormal, esti atipic. Ai incerca sa faci anumite lucruri, dar nu te sprijina nimeni, nu crede nimeni in tine. Atunci ar trebui sa scapi de frica de ceea ce spun oamenii din jur pentru a iti da frau liber ideilor
  • Cand spui asteptari de la viata la ce te gandesti? Te gandesti la un anumit lucru sau viata in general?

Mereu exista o cale de mijloc, mereu exista o poteca, dar trebuie sa vrei sa o cauti si sa te deschizi, sa inveti cum sa o gasesti. Trebuie sa cautam echilibrul in noi, sa invatam sa fim sinceri cu noi si sa tragem de noi atunci cand confortul se instaleaza. Ceea ce acum ti se pare greu de atins, peste un timp o sa gandesti ca au fost prea mici asteptarile si ca poti si mai mult.